onsdag, april 22, 2009

"Det finns ett folk"


För tionde året i rad ska det delas ut kulturpris i Piteå till lokala förmågor. Detta kommer ske på fredag i Norrmalmia i form av en stor gala, med namnet ”Det finns ett folk”. Där kommer Kulturpristagare och artister samlas för en helkväll i kulturens tecken.


På fredag är det alltså dags igen, Piteå Kommuns Kulturpristagare från 1998-2008 samlas för en gala med underhållning och prisutdelning. Piteå Kommuns Kulturpris kommer i år att delas ut till artisten/komikern Lasse Eriksson. Motiveringen för att ge honom priset säger bland annat att han är en speciell och väldigt uppskattad underhållare i vårt land. Den andra pristagaren är musikalartisten Caroline Johansson Kuhmunen. Motiveringen där säger bland annat att hon är lovande inom dans och teater, bra på att nå ut till sin publik och hon är positiv i sitt skapande.

Galan har varit mycket populär och uppskattad genom åren. Men för att fira att det är 10-års jubileum av kulturgalan ska man försöka göra den ännu lite bättre i år, man satsar lite mer. Riggar upp kameror och storbildsskärmar, och man har tre konferencierer som kommer att leda galan. Journalisten Li Skarin, känd från bland annat ”Packat och klart”. Tillsammans med två lokala profiler; Åsa Persson tv aktuell i Eftersnack och Niclas Wikström som är författare och föreläsare.

Underhållningen på galan kommer tidigare års kulturpristagare att stå för. Lasse och Caroline kommer inte bara ta emot pris på galan de kommer även uppträda under kvällen.
-De tre som även fått priset tidigare år men tyvärr inte kunnat komma till årets gala är Ronny Eriksson, Lennart Jähkel och Liza Marklund, säger Jan Wimander som arbetar med galan.
Bandet Dust Radio kompar under kvällen och uppträder gör:
Marianne Hellgren Staykov
Bo Sundström
Anna Lotta Larsson
Erik Westberg, tillsammans med Musikhögskolans kammarkör
Nicolai Dunger
Andreas Mattsson

Gå in på galans egna hemsida för att kika mera:
Therése Persson

Kaylyn snart tillbaka

Piteås fotbollsdamers resa till Malmö var allt annat än lyckad. Sju mål i baken, inget framåt och Kaylyn Kyle utgick med en knäskada. De första rapporterna sa att säsongen rent av kunde vara i fara. Men efter tisdagens undersökningar kom ett glädjande besked:
- Det var inget allvarligt, men ett ledband är lite uttänjt, berättade Kaylyn för PT.
- Det känns ganska okej just nu, jag ska börja cykla senare i veckan och hoppas kunna börja träna efter helgen igen.

Robin Lundin