torsdag, april 23, 2009

Projekt: Kör


Gymnasieeleverna Josefina Lindström och Sanna Bergman valde att starta en kör som projektarbete. Ikväll visade de upp resultatet med en konsert på café Krokodil i Piteå.

Josefina Lindström och Sanna Bergman som läser tredje året på estetiska programmet på Strömbackaskolan fick idén att starta en egen kör av en kompis.
– Vi tyckte det verkade som en rolig grej, säger Sanna.
Kören, som består av vänner och bekanta, har övat en timme i veckan sedan oktober förra året. Tillsammans med kören bestämde Josefina och Sanna vilka låtar de ville framföra och på repertoaren fanns bland annat R&B, pop och folkvisor. Efter konserten var båda tjejerna väldigt nöjda.
– Jag är så stolt, säger Josefina och ler.

Här kan du lyssna när kören framför Visa från Utanmyra:

Alexandra Gustafsson

Dyrt golv

Tycker du det är dyrt att lägga golv hemma? Det är nog inget jämfört med de summor som läggs på golvet inför World Challenge som smygstartar med öppen träning redan ikväll.

I LF Arena har det jobbats febrilt de senaste dagarna. Arenan har tagit steget från en hockeyarena till att bli spelplats för världens främsta innebandy lag i World Challenge. Ett undergolv i trä sedan ett lager av ett material liknande skumgummi för att sedan toppa med huvudmattan.
- Om de bara skulle spela en match hade det räckt med att lägga huvudmattan direkt på betongen men vid flera matcher skulle de springa sönder benhinnorna då, säger Magnus Johansson, ansvarig över arrangemanget.
Kan man få toppklass på ett tillfälligt golv?
- Ja. Jag skulle vilja ha det här golvet på Norrmalmia, så bra är det.

Men smakar det så kostar det. Hela golvpaketet kostar hela 70 000 kronor och då får de faktiskt hyran för huvudmattan betald av Svenska Innebandyförbundet. Dock måste de betala frakten därifrån mattan kommer samt dit mattan ska efter arrangemanget. Därutöver tillkommer hyra för undermattorna och frakt till dessa.

Totalt är det cirka 400 personer som kommer att jobba ideellt under arrangemanget. Utav dessa är det 30 som är involverade i organisationen och 13 som utgör själva kärnan som haft det hektiskt de senaste dagarna.
- Det finns några småsaker kvar att göra men ikväll (läs onsdagkväll) kunde vi andas ut då matta, sarg, mål och allt är på plats. Vi kända oss väldigt lugna, kanske lite för lugna, berättar Johansson.


Robin Lundin
Läs mer: