söndag, maj 03, 2009

Piteå IF - Linköping FC, 0-4

Piteå förlorade inte helt överraskande mot guldfavoriterna Linköping i damallsvenskans femte omgång. Redan efter nio minuter seglade det första målet in bakom Piteås kanadensiska målvakt, Stephanie Labbé, efter ett välplacerat skott från Maria Karlsson. Gästerna ökade på ledningen inför de 1331 åskådarna på LF Arena genom Cathrine Paaske och även om det stod 2-0 i halvtid var det stundtals stor klasskillnad.

Landslagsspelaren Caroline Seger fick utgå i den andra halvleken, och minuten senare gjorde även Piteå ett byte. Emma Thall kom in som en frisk fläkt och fick publikens hyllningar efter fina finter. Det blev dock inga mål för Piteå utan i stället ökade östgötaklubben på ytterligare i slutet av matchen till 4-0.

Trots den fjärde raka förlusten ligger Piteå fortfarande över nedflyttningsstrecket men är inblandad i en ganska tydlig kamp om att undvika degraderingen tillsammans med Hammarby, Stattena och Kristianstad.

Piteå spelar sin nästa match borta mot Örebro kommande helg, och den 16:e kommer Sunnanå på besök till LF.

Text: Andreas Holm