(PITEÅ) Våren är här och med vårsolen kommer blommor, bin och grillar fram. Pitespalten har testat skillnaden mellan att grilla hamburgare i en engångsgrill och i en grillstad.
Tid
Att göra en engångsgrill grillfärdig tar ungefär 20 minuter. Då har nästan hela tändpappret eldats upp och kolen har börjat glöda.
En grillstad tar längre tid att göra grillfärdig än engångsgrillen, cirka 30 minuter.
Hamburgarens konsistens och smak
Hamburgaren som grillades på engångsgrillen blev ojämnt stekta. Ytan blev knaprig och hård på vissa ställen, då kolen låg ojämnt och allt för nära stekytan. Det smakade mer kol än hamburgare.
Grillstadens hamburgare blev mer jämnt grillad, eftersom kolen var längre ifrån stekytan och fick därmed inte samma brända yta. Det smakade mer hamburgare om grillstadens hamburgare än om engångsgrillens.
Slutsats: Använd en grillstad med stekgaller när du grillar i vår och sommar. Det är värt att vänta de där extra tio minuterna, då smaken och konsistensen blir mycket godare.
Trevlig grillning!
Sanna Längvik