måndag, april 27, 2009

Lions loppis lockar många

Avdelningen där intäkterna går oavkortat till Barnfonden

För 50:e året i rad var det i helgen dags för Lions årliga loppmarknad. Intresset var stort och för många besökare var det möblerna som lockade.

Under lördagen och söndagen fylldes Nolia med allt från kläder och möbler till böcker och hembakade muffins. Lions loppmarknad är en av Sveriges största och intresset i helgen var stort. Strax innan öppningen i lördags morse var kön utanför Nolia lång, och när dörrarna väl slår upp blev det rusning bland besökarna.
– Folk springer till möblerna, berättar Folke Englund som är en av de hundratalet Lionsmedlemmar som hjälpte till med loppisen.

Till förmån för Barnfonden
Nära ingången stod några bord med helt nya och oanvända saker. Sakerna har samlats in och skänkts från privatpersoner och företag i kommunen och intäkterna går oavkortat till Lions lokala fond, Barnfonden. Bland annat har man in fått leksaker, bröd och böcker.
– Vi är bra på att tigga, säger fondens grundare Garry Jonsson och skrattar.
Barnfonden skänker pengar till förmån för sjuka och funktionshindrade barn i Piteå.
Folke Englund berättar att Lions första loppmarknad drog in cirka 800 kronor. I fjol slutade försäljningssumman på 330 000 kronor, och man hoppas på liknande utgång även i år.


Garry Jonsson, grundare till Lions lokala fond,
Barnfonden.

Möbler av alla de slag sökte nya hem

På elektronikavdelningen fanns apparater för de
flesta tillfällen

En liten del av alla de böcker som såldes

Alexandra Gustafsson