torsdag, maj 21, 2009

MMT:are anordnar slutkonsert med "Beneath My Feet"


Examenskonserterna avlöser varandra när eleverna på Piteå musikhögskola ska avsluta sina kurser inför sommaren. För några av förstaårseleverna på Media, Musik och Teknik programmet, inriktning ljudtekniker, är det ikväll dags att ratta spakarna och hålla i första konserten.


Jag kommer till Black Box ungefär fyra timmar innan konserten ska dra igång. Stämningen och humöret bland de arrangerande eleverna är ganska god. De är lite stressade men ligger bra till i tiden så de känner att de har kontroll på läget. Det är alltså några elever från MMT som i vår läst PA-teknik som nu ska visa vad de lärt sig genom att arrangera en konsert. Två killar från kursen har ställt upp som ljudtekniker då de även läst en ljuskurs tidigare. Bandet som spelade heter "Beneath My Feet", varav en av medlemmarna själv läser kursen.
Men det räcker inte bara att ha ett band. För att kunna anordna en konsert är det mycket som ska klaffa. Det ska bestämmas datum, utrustning ska bokas, fixas lokal, skriva och sätta upp affischer….
– Allt har flytit på bra och det går framåt, berättar Erik Sundberger.

– He gå förjeffla fent fyller Samuel Svanlund i.
Vid halv fem droppar bandet in och soundcheckningen börjar. Det ropas och springs tvärs över lokalen men ljudteknikerna har lärt sig sina grejer bra och allt går rätt smidigt till.
– De är duktiga, allt låter fint, vi är nöjda och de kommer bli bra säger Marcus Garbom medlem i bandet som efter soundcheckningen avger ett glädjetjut.
Vill ni se och höra hur resultatet blir skynda er till Black Box. 19.00 ikväll sätter alltså hardcore/metal bandet "Beneath My Feet" igång och spelar!



Therése Persson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar